SKRZYP POLNY macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Equisetum arvense Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Olej skrzypowy  jest bogatym źródłem krzemu, który bierze udział w tworzeniu włókien kolagenowych a więc zapobiega przedczesnemu starzeniu się skóry. Bardzo szybko poprawia wygląd cery, redukuje przedwczesne wiotczenie. Wspomaga procesy odnowy skóry. Wzmacnia włosy i paznokcie. Zapobiega łojotokowi. Przywraca skórze zniszczonej z różnych powodów świeżość, elastyczność, poprawia jej wygląd i kondycję. Zmniejsza skłonność do przetłuszczania skóry i jej stanów trądzikowych. Poprawia kondycję włosów.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Informacje dodatkowe

pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg