POKRZYWA macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Urtica Dioica Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Olej pokrzywowy  jest stworzony do cery trądzikowej, skłonnej do stanów zapalnych, ładnie je wycisza i łagodzi. Dzięki zawartości chlorofilu działa przeciwbakteryjnie. Działa sebostatycznie, normalizująco a wydzielanie łoju i zamykająco na pory skóry. Wspaniale nadaje się do pielęgnowania włosów. Pokrzywa wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu. Bardzo poprawia wygląd i kondycję włosów.  Zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry głowy.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

 

Certificate of Analysis Nettle infused oil

MSDS Nettle infused oil

NETTLE INFUSED OIL ISO16128

Composition list Nettle infused oil

Informacje dodatkowe

pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg