LUKRECJA macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Glycyrrhiza glabra root extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

W korzeniu lukrecji znajduje się ok. 400 składników chemicznych, z czego w największej ilości występują flawonoidy, kumaryny, saponiny triterpenowe i polisacharydy.

Lukrecja wykazuje również bardzo wiele dobroczynnych właściwości, które wykorzystywane są w pielęgnacji skóry. Ekstrakt lukrecji działa nawilżająco i kojąco oraz łagodzi podrażnienia. Wspomaga regenerację naskórka, a dzięki działaniu przeciwbakteryjnemu i przeciwzapalnemu wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łuszczycy i atopowego zapalenia skóry. Działanie lukrecji sprawdzi się więc idealnie w kosmetykach przeznaczonych do skóry naczynkowej, suchej, odwodnionej, wrażliwej i trądzikowej. Wyciągi z lukrecji są również stosowane w pomocniczym leczeniu dermatoz, takich jak pęcherzyce czy liszaj rumieniowaty układowy.

Działa silnie przeciwzapalnie na skórę.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Produkt może być również stosowany w branży spożywczej, suplementów diety, weterynaryjnej. Z przyjemnością doradzimy Państwu w doborze odpowiednich ekstraktów w tworzonym produkcie ! JESTEŚMY DO DYSPOZYCJI.

Informacje dodatkowe

pojemność

50 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg