ASHWAGANDHA macerat olejowy

od 15,28  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Withania somnifera root extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

W produktach kosmetycznych to istny SUPERFOOD dla skóry.

W dzisiejszych czasach zanieczyszczenie środowiska jest głównym problemem w pielęgnacji skóry, ponieważ wiąże się z wieloma problemami skórnymi, w tym z trądzikiem i wypryskami, przedwczesnym starzeniem się  skóry. Małe zanieczyszczenia unoszące się w powietrzu zostają uwięzione w porach i powodują uszkodzenia, powodując stres oksydacyjny skóry. Skóra narażona na zanieczyszczenia zaczyna wydzielać większe ilości sebum oraz kwasu mlekowego, co powoduje nierównowagę pH skóry w porównaniu z obszarami niezanieczyszczonymi. Super żywność dla skóry i ciała Ashwagandha jest bogata w bioaktywne składniki,  które głęboko oczyszczają, nawilżają i uspokajają skórę. 

Działa odmładzająco na skórę, jest naturalnym przeciwutleniaczem. Działa przeciwzapalnie, nawilża, odżywia i rewitalizuje skórę.

Wygładza drobne zmarszczki. Wg medycyny Ayurvedyjskiej jest to zioło stymulujące energię, które wzmacnia odporność i wytrzymałość. Ashwagandha jest prawdopodobnie najbardziej znana ze swojej zdolności do zmniejszania stresu.

Ashwagandha jest równie korzystna dla zdrowia włosów. To bogate w przeciwutleniacze zioło ma właściwości stymulujące, pomaga w poprawie krążenia krwi, odmładzaniu skóry głowy i zmniejszaniu łupieżu, wzmacniając w ten sposób mieszki włosowe i zachęcając do zdrowego wzrostu włosów. Wiadomo również, że stymuluje produkcję melaniny, pigmentu odpowiedzialnego za kolor włosów, co ma pozytywny wpłym na hamowanie procesów siwienia. Jako składnik maski do włosów działa również cuda w zapobieganiu nadmiernemu wypadaniu włosów i przedwczesnemu siwieniu.

To eliksir, który sprawia, że ​​skóra staje się gładsza i bardziej jędrna, idealny składnik kremów, mydeł, balsamów. Chroni Twoją skórę przed zanieczyszczeniami, starzeniem się i infekcjami.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Informacje dodatkowe

pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.