TRAGANEK BŁONIASTY macerat olejowy

od 15,70  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: astragalus membranaceus root extractHelianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) jest rośliną od ponad 2000 lat stosowaną w medycynie azjatyckiej. Zaliczany jest do grupy 50. najbardziej znaczących i wartościowych substancji leczniczych zarówno w tradycyjnej medycynie chińskiej, jak i mongolskiej i hinduskiej. Wyciąg z korzenia traganka jest źródłem ponad 230 związków czynnych, dzięki którym roślina zawdzięcza tak wielokierunkowe działanie lecznicze i cenne właściwości. Ostatnio traganek cieszy się dużym zainteresowaniem badaczy, ze względu na jego potencjał przeciwstarzeniowy.
W kosmetyce stanowi naturalny adaptogen dla skóry. Działa przeciwzapalnie na skórę, antyseptycznie, wazoprotekcyjnie i regenerująco. Zwiększają zdolności adaptogenne skóry (odporność na czynniki środowiskowe i stres). Ponadto spowalnia procesy starzenia, dzięki swoim silnym właściwością przeciwutleniającym.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg