RÓŻENIEC GÓRSKI macerat olejowy

od 15,70  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Rhodiola rosea  rhizome extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Przez stulecia korzeń stosowano w tradycyjnej medycynie ludowej, głównie w Rosji i Skandynawii. Wikingowie powszechnie wykorzystywali właściwości różeńca dla zwiększenia siły fizycznej i wytrzymałości. Cesarzowie Chin wysyłali specjalne ekspedycje na Syberię w celu pozyskania „złotego korzenia„ jako surowca o cudownych właściwościach leczniczych.

W kosmetyce działa przeciwzapalnie i przeciwutleniająco. Zwiększają zdolności adaptogenne skóry (odporność na czynniki środowiskowe i stres). Stosowany w produktach do pielęgnacji skóry poprawia mikrokrążenie, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny ​​oraz chroni skórę przed stresorami środowiskowymi, takimi jak promienie UV.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg