PIEPRZ CZARNY macerat olejowy

od 14,50  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Piper nigrum fruit extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

W kosmetyce pieprz dostarcza substancji aktywnej  o nazwie piperyna. Jest bardzo silnym antyutleniaczem. Działa bardzo silnie przeciwzapalnie. Poprawia krążenie skórne, może być więc stosowana w preparatach na cellulit oraz w kuracjach na wypadające włosy. Posiada silne właściwości przeciwbakteryjne.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

 

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg