PAPRYKA CZERWONA SŁODKA macerat olejowy

od 14,50  (z VAT)

Wyczyść

Opis

PAPRYKA CZERWONA SŁODKA Ekstrakt olejowy (macerat)

Olej ziołowy przeznaczony jest do użytku zewnętrznego i wewnętrznego.

Do stosowania zewnętrznie w produktach kosmetycznych

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, capsicum annuum (Red sweet pepper) fruit extract

W kosmetyce ekstrakt olejowy ze słodkiej papryki ma ciemnopomarańczowy kolor, który nadaje naturalne zabarwienie dla balsamów na usta, kremów, maseł do ciała. Zawiera naturalne antyoksydanty oraz karotenoidy jak luteina, beta-karoten, likopen. Działa jako naturalny antyoksydant. Ksantofile stanowią naturalną ochronę przed promieniowanie UV. Naturalnie zasobny w odmładzającą witaminę E.

W produktach spożywczych i suplementach diety diety jako składnik zasobny w Witaminę A i beta-karoten, szczególnie ważne dla oczu. Witamina E przeciwdziała procesom starzenia się organizmu, a także wpływa dobrze na libido i płodność.

Certificate of Analysis Red sweet pepper

MSDS red sweet pepper

Composition list Red sweet pepper

Red sweet pepper infused oil ISO16128

 

 

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg