OLEJ Z CZARNUSZKI tłoczony na zimno

From 13,90  (z VAT)

Opis

Olej z nasion czarnuszki ma intensywny zapach, ma właściwości antyoksydacyjne, które stabilizują i  chronią nienasycone kwasy tłuszczowe i fospolipidy, wchodzące w skład błon komórkowych, przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Jest bogate w biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Zawiera nigelon-związek czynny o właściwościach przeciwalergicznych. Stosowane w neurodermicie, wypryskach skórnych, alergicznych podrażnieniach skóry, w trądziku.

INCI: Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil

 

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 1 kg