ŁOPIAN KORZEŃ macerat olejowy

From 13,90  (z VAT)

Opis

INCI: Arctium lappa Root Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Olej łopianowy można stosować do pielęgnowania skóry suchej i wrażliwej, do wcierania we włosy przy łupieżu, leczenia suchych wyprysków na skórze. Łopian w kosmetyce przede wszystkim doceniany jest ze względu na swój korzystny wpływ na kondycję włosów. Stosowanie łopianu na włosy jest również polecane osobom, które borykają się z problemem włosów rzadkich i łamliwych. Za sprawą szeregu składników odżywczych o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym, sprzyja łagodzeniu zmian trądzikowych oraz przyczyniają się do szybszej regeneracji skóry. Olej łopianowy hamuje rozwój szkodliwych bakterii i grzybów, działa bakteriobójczo i bakteriostatycznie, ma również działanie przeciwzapalne. Pomocniczo stosowany jest również w innych przewlekłych chorobach skóry, takich jak wyprysk, łojotokowe zapalenie skóry. Znajduje zastosowanie przy tłustej, zanieczyszczonej skórze, wspomagająco przy leczeniu trądziku, działają oczyszczająco, antybakteryjnie, antyseptycznie.
Ponadto Panie szukające skutecznego sposobu na oznaki upływającego czasu mogą wypróbować moc ekstraktu z łopianu, bowiem doskonale nawilża i odżywia skórę, a nawet jest w stanie wypełnić drobne zmarszczki mimiczne.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Certificate of Analysis Burdock infused oil

MSDS Burdock infused oil

Composition list BURDOCK infused oil

ISO16128 Burdock infused oil

Informacje dodatkowe

pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg