MATCHA macerat olejowy

od 14,50  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Camellia sinensis leaf  extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Matcha to zielona herbata, od ponad 1000 lat  jest używana przez chińskich taoistów i japońskich buddyjskich mnichów Zen jako środek wspomagający utrzymanie spokoju i jasności umysłu, podczas długich godzin medytacji. Dziś wiadomo, że za te neuropsychiczne procesy odpowiada między innymi L-teaninia, która pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Historia matchy w Japonii sięga XIII wieku, kiedy buddyjscy mnisi odkryli, że pomaga im utrzymywać koncentrację w trakcie wielogodzinnych medytacji. Buddyjski mistrz Zen Eisai, który wprowadził matchę w Japonii nazwał ją „eliksirem nieśmiertelnych.

W kosmetyce Matcha zmniejsza stany zapalne, wyrównuje koloryt skóry. Naturalnie zwiększa elastyczność skóry.  Ma mnóstwo antyutleniaczy. Zwalcza stres i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Matcha zawiera metyloksantyny, które, jak wykazano, stymulują mikrokrążenie w skórze, co nie tylko pomaga promować zdrową, promienną skórę, ale także pomaga utrzymać równą i zdrową cerę! CHRONI PRZED ZANIECZYSZCZENIAMI, USZKODZENIAMI SŁONECZNYMI + STRESEM ŚRODOWISKOWYM W badaniach potwierdzono, że polifenole w zielonej herbacie pomagają chronić skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Pomagają również działać jako ochrona przed stresem związanym z zanieczyszczeniem środowiska. MOŻE POMÓC W WALCE Z TRĄDZIKIEM HORMONALNYM, na trądzik hormonalny często wpływa stres i nadmiar hormonów androgenowych, które powodują, że gruczoły łojowe wytwarzają większe ilości sebum. Matcha pomaga uporać się z tym na obu poziomach. Na trądzik hormonalny często wpływa stres i nadmiar hormonów androgenowych, które powodują, że gruczoły łojowe wytwarzają większe ilości sebum. Matcha pomaga uporać się z tym na obu poziomach.  Matcha wykazuje również ochronę skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego.

Ekstrakt jest kolory zielonego i może stanowić wspaniały naturalny barwnik do balsamów na usta, kremów, balsamów do ciała.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Certificate of Analysis Matcha infused oil

MSDS MATCHA infused oil

Composition list Green tea matcha infused oil

MATCHA INFUSED OIL ISO16128

 

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.