JAŁOWIEC macerat olejowy

od 14,60  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Juniperus communis fruit extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Olej o wspaniałym aromacie. Fitoncydy zawarte w jałowcu hamują rozwój bakterii, drożdżaków i pierwotniaków patogennych. Olej wcierany w skórę działa odkażająco, pobudzająco na resorpcję wysięków zapalnych, rozgrzewająco i przeciwbólowo. Działa wspomagająco przy łuszczycy.  Stosowany w leczeniu wielu chorób skóry, np. łupieżu, łuszczycy, liszajów, wyprysków, czyraków.

Olej jałowcowy działa zewnętrznie jako środek antyseptyczny – w trądziku, tłustym łupieżu, łojotoku. Jest też pomocny przy obrzękach, odchudzaniu i w walce z cellulitem, gdyż reguluje gospodarkę płynami, rozgrzewa i pobudza krążenie. Płukanie ust olejem jałowcowym odkaża jamę ustną i usuwa przykry zapach z ust.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Produkt może być również stosowany w branży spożywczej, suplementów diety, weterynaryjnej. Z przyjemnością doradzimy Państwu w doborze odpowiednich ekstraktów w tworzonym produkcie ! JESTEŚMY DO DYSPOZYCJI.

Informacje dodatkowe

pojemność

50 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg