GORCZYCA macerat olejowy

13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Brassica alba seed extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Macerat jest niezwykle ceniony w przemyśle kosmetycznym do pielęgnacji włosów, ponieważ sprawia, że stają się one nawilżone i odżywione, a ich cebulki pobudzone do wzrostu. Utrzymanie zdrowego stanu włosów i skóry – pomogą w tym zawarte w nasionach gorczycy antyoksydanty, witaminy A, C, K i witamina E (tzw. witamina młodości), które opóźniają proces starzenia się skóry.
Macerat gorczyczny to składnik kosmetyków, który dzięki działaniu rozszerzającemu naczynia krwionośne poprawia krążenie skóry głowy, co może wzmacniać cebulki włosów (przed laty gorczyca czarna była stosowana przy łysieniu).

Macerat z nasion gorczycy jest wspaniałym remedium dla cery trądzikowej.  Ze względu na dużą zawartość retinolu w macerat z nasion z gorczycy  wspomaga proces złuszczania martwego naskórka. To sprawia, że olej gorczycowy jest chętnie używanym produktem w kosmetyce do produkcji maseczek, balsamów, kremów oraz odżywek do włosów.

W działaniu wspaniale łączy się z maceratem z aloesu jako znakomity środek nawilżający skórę, zawierający sporą ilość antyoksydantów. Dzięki regularnemu stosowaniu takiego kosmetyku procesy starzenia się skóry zachodzą wolniej.

Dodatkowo zawarte w nim przeciwutleniacze poprawiają mikrokrążenie i dotleniają tym samym skórę. Macerat ten działa przeciwbólowo na mięśnie i stawy.

Macerat jest pomocny w leczeniu łuszczycy, gdyż wykazano skuteczność nasion gorczycy jako w zapobieganiu stanom zapalnym.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Produkt może być również stosowany w branży spożywczej, suplementów diety, weterynaryjnej. Z przyjemnością doradzimy Państwu w doborze odpowiednich ekstraktów w tworzonym produkcie ! JESTEŚMY DO DYSPOZYCJI.

Brassica alba Infused oil 

Brassica alba seed infused in Helianthus Annuus Seed Oil 

CAS-No N/A, N/A, 8001-21-6, 84929-33-9

EINECS No. N/A, 232-273-9, 284-517-9

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.