FORSYCJA KWIAT macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Forsythia suspensa flower extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Jako surowiec kosmetyczny, macerat stanowi wspaniały dodatek do kremów, balsamów do cery naczynkowej. Uelastycznia naczynia krwionośne. Polecana dla cery alergicznej i wrażliwej.

Ze względu na zawartość kwercetyny kwiat forsycji ma działanie przeciwzapalne, przeciwalergiczne i hamuje uwalnianie histaminy, a przez to odczyny uczuleniowe.

Stabilizuje strukturę włókien kolagenowych i elastyny oraz opóźnia procesy starzenia się skóry.

Wykazuje działanie synergiczne z maceratem z arniki, nagietka i dziewanny.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

 

Produkt może być również stosowany w branży spożywczej, suplementów diety, weterynaryjnej. Z przyjemnością doradzimy Państwu w doborze odpowiednich ekstraktów w tworzonym produkcie ! JESTEŚMY DO DYSPOZYCJI.

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.