SZPINAK macerat olejowy

od 13,62  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Spinacia Oleracea Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Do stosowania zewnętrznie w produktach kosmetycznych

Szpinak to jedno z najbardziej upiększających warzyw. Spektrum jego działania na skórę jest wręcz fenomenalne. Włączenie szpinaku do codziennej pielęgnacji skóry sprawi iż na powrót odzyska ona piękny wygląd.  Szpinak zawiera witaminy  A, C i K – które działając razem dodadzą  Twojej skórze blasku, leczą blizny, regulują naczynka.  Witamina A pomaga Twojej skórze wyglądać młodziej, zdrowiej i być bardziej nawilżoną. Antyoksydacyjna witamina C rozjaśnia skórę i zapobiega nierównościom i przebarwieniom. Jednocześnie witamina K reguluje naczynka i zmniejsza przebarwienia. Badania naukowe pokazują również iż dzięki wysokiej zawartości luteiny, może być pomocny przy ochronie skóry przed blue-light światlem emitowanym przez komputery, telefony itp. ochraniając tym samym skórę przed przedwczesnym starzeniem, utratą elastyczności i tworzeniem się zmarszczek.

Szpinak naturalnie oczyszczając skórę reguluje trądzik i stany zapalne. 

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

 

Informacje dodatkowe

pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg