PROPOLIS macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Propolis Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Propolis dzięki zawartości flawonoidów posiada właściwości przeciwbakteryjne. Zwalcza również liczne wirusy i grzyby. Działa odżywczo i przeciwzapalnie. Propolis oddziaływuje na syntezę włókien kolagenowych, wspomaga regenerację naskórka i głębszych warstw skóry. Cynk w nim zawarty wpływa na regulację pracy gruczołów łojowych, jak również syntezę włókien kolagenowych. 

Działa regenerująco na włosy, skórę i paznokcie. Dzięki chryzynie i magnezowi ma właściwości silnie przeciwzapalne. Magnez działa także przeciwstarzeniowo i regeneruje uszkodzoną skórę. Odpowiada za dostarczanie komórkom energii. Kumaryna wspomaga przepływ krwi w skórze. 

Działa antyoksydacyjnie. Wzmacnia naczynia limfatyczne. Zawarty w nim kwas salicylowy wykazuje właściwości rozjaśniające skórę. Działa antyseptycznie i grzybobójczo. Krzem reguluje wydzielanie sebum, uszczelnia i wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Wspomaga procesy naprawcze skóry. 

Propolis znalazł zastosowanie w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej, z trądzikiem różowatym. Wspomaga leczenie chorób włosów jak. Łysienie plackowate i łysienie uogólnione. W leczeniu atopowego zapalenia skóry wykazuje silne działanie. Odnotowano pozytywny wpływ propolisu na łuszczycę. 

Zwiększa nawilżenie i elastyczność skóry. 

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg