KURKUMA macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Curcuma Longa Rhizome Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Kurkuma ma działanie przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające. Pomaga w dolegliwościach skórnych takich jak trądzik, egzema, łuszczyca. Kurkuma zawiera przeciwutleniającą kurkuminę, która również działa przeciwzapalnie i rozjaśniająco na skórę. Kurkuma spowalnia proces starzenia się skóry, spłyca zmarszczki. Wspomaga utrzymanie odpowiedniej elastyczności skóry. Wydobywa ze skóry naturalny blask, przypominając w tym działaniu bursztyn. Badania naukowe pokazują również iż może być pomocna przy ochronie skóry przed blue-light światlem emitowanym przez komputery, telefony itp. ochraniając tym samym skórę przed przedwczesnym starzeniem, utratą elastyczności i tworzeniem się zmarszczek.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Certificate of Analysis Turmeric infusd oil

MSDS Turmeric infused oil

Composition list Turmeric infused oil

TURMERIC ISO16128

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg