IMBIR macerat olejowy

od 13,90  (z VAT)

Wyczyść

Opis

INCI: Zingiber officinale rhizome Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*

*tłoczony na zimno, nierafinowany, niewybielany.

Imbir jest przyprawą o niezwykłych właściwościach, które z powodzeniem stosuje się w kosmetyce. Ekstrakt olejowy z imbiru działa wzmacniająco na cebulki włosów. Poprawia mikrokrążenie w skórze głowy. Spowalnia proces starzenia się skóry głowy, włosy stają się wzmocnione i objętościowo gęstsze. Zapobiega łupieżowi. Nadaje włosom połysk i sprężystość.

Ekstrakt z imbiru znalazł rownież zastosowanie w preparatach wyszczuplająco-modelujących i antycellulitowych. Pobudza krążenie przyspieszając spalanie tłuszczu i zapobiegając odkładaniu się tkanki tłuszczowej. To działanie możemy wykorzystać przygotowując samodzielnie domowy peeling na bazie oleju imbirowego.

JAK STOSOWAĆ: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, mydeł, maseł do ciała, olejków. Bądź bezpośrednio  jako olejek do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów.

Certificate of Analysis Ginger infused oil

MSDS Ginger infused oil

Composition list Ginger infused oil

GINGER INFUSED OIL ISO16128

 

Informacje dodatkowe

Pojemność

30 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg